Maak je klaar voor de NIS2-richtlijn

Nieuws // breaches // cyberattacks // ...

Nieuws

Recentste nieuws

Criminelen gebruiken de naam van het Belgisch Centrum voor Cybersecurity om phishingpogingen te doen.
Onderzoekers ontdekten een nu gepatchte kwetsbaarheid in Apple’s Vision Pro, waarbij een aanvalstechniek genaamd GAZEploit het mogelijk maakte om gebruikersinvoer via het virtuele toetsenbord te onderscheppen en gevoelige gegevens te stelen.
De FBI heeft WWH Club, een illegale dark web-marktplaats, offline gehaald en twee Russische en Kazachse criminelen gearresteerd.

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Toyota getroffen door datadiefstal: 240 GB aan gevoelige data online gelekt

Toyota is opnieuw slachtoffer van een ernstige datadiefstal. Hierbij is 240 GB aan gevoelige informatie, waaronder klantgegevens en interne netwerkdetails, gedeeld op een hackersforum. De gestolen data brengt grote risico's met zich mee voor de privacy van klanten en de beveiliging van het bedrijf.
toyota

Hoe een cyberaanval een Zwitserse boer ruïneerde: lessen in cyberveiligheid voor de landbouwsector

Een boer uit Zug werd gehackt, met tragische gevolgen voor zijn veestapel. Dit artikel bespreekt hoe cyberaanvallen boeren en de bredere landbouwsector kunnen treffen, en welke maatregelen nodig zijn om deze risico's te beheersen.
boer gehackt

Slimme hacker gebruikt Tornado Cash om $2,9 miljoen te laten verdwijnen

Een hacker heeft onlangs $2,9 miljoen aan gestolen crypto laten verdwijnen via Tornado Cash, een privacy-tool voor cryptocurrency. Dit incident is onderdeel van een grotere kraak bij Rain exchange waarbij $14,1 miljoen werd gestolen.
Tornado cash

Geraffineerde cybercriminelen richten zich op Python-gemeenschap

Onderzoekers van Checkmarx hebben een malwarecampagne ontdekt die zich richt op de cryptoportefeuilles en persoonlijke gegevens van Python-ontwikkelaars. De criminelen gebruikten sociale technieken om vertrouwen te winnen voordat ze hun kwaadaardige code verspreidden.
checkmarx

Microsoft Azure-storing: hoe een DDoS-aanval en een verkeerde configuratie een krachtige storing veroorzaakten

Een cyberaanval gecombineerd met een misconfiguratie zorgde voor een langdurige storing in Microsoft Azure, waardoor verschillende diensten zoals Office, Teams en Xbox niet bereikbaar waren.
DDoS-aanval

Ziekenhuizen onder vuur door cybercriminelen

Cybercriminelen richten hun pijlen steeds vaker op ziekenhuizen, dokters en apothekers, ondanks extra overheidsinvesteringen in beveiliging.
apothekers
Mathieu Verschraege begon zijn professionele carrière in het onderwijs als ICT-coördinator en leraar informatica en wiskunde in het secundair onderwijs. Na vijf jaar als ICT-medewerker in het hoger onderwijs, maakte hij in 2013 een opmerkelijke carrièrewending naar de politie. Hier diende hij eerst twee jaar in interventie en twee jaar in functioneel beheer, waarna hij zijn ware roeping vond als cybercrimerechercheur en digitaal forensisch onderzoeker bij de Local Computer Crime Unit Recherche PZ Waasland-Noord. Zijn expertise breidde zich verder uit toen hij ook cybercrime- en zedenrechercheur werd bij de Recherche PZ Regio Puyenbroeck.
 
De unieke combinatie van zijn onderwijservaring en recherchewerk inspireerde Mathieu om in 2022 het bedrijf Mediavista op te richten. Met Mediavista reist hij door heel Vlaanderen om lezingen en workshops over cybercrimepreventie te geven. Zijn doelgroepen variëren van leerlingen, onderwijsprofessionals en ouders tot bedrijven en lokale verenigingen.
 
Mathieus kennis en enthousiasme hebben hem een gewilde spreker gemaakt op prestigieuze evenementen en conferenties. Zo trad hij op als moderator tijdens de Brussels Cybersecurity Summit in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Daarnaast was hij panellid op het stakeholderevent van Febelfin en de Federale Diensten van de Gouverneurs van Antwerpen en Vlaams-Brabant en op diverse andere events rond cyberveiligheid. Zijn expertise wordt regelmatig gevraagd door VRT NWS en VRT Radio 1, waar hij toelichting geeft bij actuele onderwerpen rondom cybercriminaliteit.
 
Met zijn diepgaande kennis en praktische ervaring is Mathieu de expert op het gebied van cybercrimepreventie in Vlaanderen. Of het nu gaat om een lezing, workshop of mediaoptreden, Mathieu weet complexe cyberveiligheidskwesties toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen.