Maak je klaar voor de NIS2-richtlijn

Veilig Digitaal Ondernemen

Over onze organisatie

Samen werken aan een veilige digitale toekomst

Veilig Digitaal Ondernemen is een non-profit organisatie die zich inzet om mensen, ondernemers, en bedrijven te informeren over cyberdreigingen en de aankomende NIS2-wetgeving. Onze missie is om essentiële informatie op een toegankelijke manier te verspreiden en daarmee een veilige digitale toekomst te waarborgen.

Wat doen we?

Wij werken samen met diverse partners om een breed scala aan middelen en ondersteuning te bieden, waaronder:

  • Gratis Tools en Checklists: Praktische hulpmiddelen en checklists om direct aan de slag te gaan met het verbeteren van je digitale veiligheid.
  • Documenten en Templates: Handige sjablonen en documenten om de implementatie van veiligheidsmaatregelen te vereenvoudigen.
  • Evenementen en Webinars: Regelmatig georganiseerde evenementen, podcasts en webinars met bekende gezichten uit de cybersecuritywereld.
  • Community Verhalen: Een mini-reeks waarin mensen hun verhaal delen over hun ervaringen met cyberdreigingen en digitale veiligheid.

Een echte community

Onze organisatie streeft ernaar een sterke community op te bouwen waar iedereen elkaar kan helpen en ondersteunen. Door middel van samenwerking en kennisdeling werken we samen aan een veiligere digitale toekomst voor iedereen.

Sluit je aan bij Veilig Digitaal Ondernemen en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een veilige digitale toekomst.

Volgende partners helpen onze community reeds groeien

De leden van het initiatief

Ons team bestaat uit toegewijde leden die zich inzetten om de digitale veiligheid van bedrijven te beschermen. Maak kennis met onze experts:

Campagnevoerder

Zino De Kemp

Campagnevoerder

Seppe Van Spitael

Campagnevoerder

Valerie Smet

Cyberverantwoordelijke

Steven Aelbrecht

Cyberverantwoordelijke

Bono Opalfvens

Backoffice

Joien Declercq

Mathieu Verschraege begon zijn professionele carrière in het onderwijs als ICT-coördinator en leraar informatica en wiskunde in het secundair onderwijs. Na vijf jaar als ICT-medewerker in het hoger onderwijs, maakte hij in 2013 een opmerkelijke carrièrewending naar de politie. Hier diende hij eerst twee jaar in interventie en twee jaar in functioneel beheer, waarna hij zijn ware roeping vond als cybercrimerechercheur en digitaal forensisch onderzoeker bij de Local Computer Crime Unit Recherche PZ Waasland-Noord. Zijn expertise breidde zich verder uit toen hij ook cybercrime- en zedenrechercheur werd bij de Recherche PZ Regio Puyenbroeck.
 
De unieke combinatie van zijn onderwijservaring en recherchewerk inspireerde Mathieu om in 2022 het bedrijf Mediavista op te richten. Met Mediavista reist hij door heel Vlaanderen om lezingen en workshops over cybercrimepreventie te geven. Zijn doelgroepen variëren van leerlingen, onderwijsprofessionals en ouders tot bedrijven en lokale verenigingen.
 
Mathieus kennis en enthousiasme hebben hem een gewilde spreker gemaakt op prestigieuze evenementen en conferenties. Zo trad hij op als moderator tijdens de Brussels Cybersecurity Summit in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Daarnaast was hij panellid op het stakeholderevent van Febelfin en de Federale Diensten van de Gouverneurs van Antwerpen en Vlaams-Brabant en op diverse andere events rond cyberveiligheid. Zijn expertise wordt regelmatig gevraagd door VRT NWS en VRT Radio 1, waar hij toelichting geeft bij actuele onderwerpen rondom cybercriminaliteit.
 
Met zijn diepgaande kennis en praktische ervaring is Mathieu de expert op het gebied van cybercrimepreventie in Vlaanderen. Of het nu gaat om een lezing, workshop of mediaoptreden, Mathieu weet complexe cyberveiligheidskwesties toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen.